Ajankohtaisia menovinkkejä kamarimusiikin ystäville

Jos pidät kamarimusiikista, haluat ehkä kuulla, millaisia ajankohtaisia tapahtumia on tulossa ja mihin kannattaisi osallistua. Monelle kamarimusiikin harrastajalle tapahtumista tulee kenties ensimmäisenä mieleen Naantalin musiikkijuhlat, mutta Suomesta löytyy kyllä monia muitakin mielenkiintoisia tapahtumia kamarimusiikin ystäville.

Vinkkejä

Moni saattaa ajatella, että kamarimusiikkitapahtumia olisi Suomessa enimmäkseen kesäisin, mutta vaikka talvi onkin jo hiipimässä kovaa vauhtia Suomeen syksynmerkkien näkyessä jo selvästi ulkona, tapahtuu kamarimusiikin parissa silti paljon myös syksyllä ja talvella. Voidaankin jopa sanoa, että konsertit ovat oiva keino päästä hetkeksi irti arjesta – kun ulkona tuivertaa kunnon syysmyrsky, mikä onkaan helpompi tapa suojautua siltä kuin nauttia kauniista musiikista!

Suomessa talvikonsertteja järjestetään erityisen ahkerasti esimerkiksi Kainuun suunnalla. Kuhmon seutu on erityisen aktiivista seutua kamarimusiikin saralla ja Kuhmossa onkin mahdollista päästä kuuntelemaan talvikonsertteihin sekä nuorten ja lahjakkaiden muusikoiden esittämiä perusteoksia että kokeneiden konkarisoittajien loistavia ja tunnelmallisia tulkintoja. Kuhmon talvikonserteissa tarjolla on esimerkiksi tunnelmallisia tulkintoja Joseph Haydnin teoksista sekä Franz Shubertin upeista sävellyksistä. Tarjonnasta löytyy myös jotakin niinkin mielenkiintoista ja erikoista kuin romanialaiset kansantanssit ja nämä kansantanssit ovatkin erityisen mielenkiintoista kuultavaa tämän talven talvikonserteissa.

Kamariorkesterimusiikkiin liittyen järjestetään myös runsaasti erilaisia talvitapahtumia, joiden aikatauluja kannattaa etsiä ja seurata netin runsaasta valikoimasta. Kamarimusiikin lisäksi nämä tapahtumat tarjoavat usein myös kaikenlaista muuta taidetta, kuten vaikkapa erilaisia taidenäyttelyitä, upeita luontokuvia, upeaa tanssia sekä myös muunlaista musiikkia kamarimusiikin lisäksi. Jos siis pidät taiteesta laajemminkin, kannattaa harkita osallistumista tällaisiin talvisiin tapahtumiin, jotka tarjoavat usein nautintoa kaikille aisteille. Tapahtumista voit saada aivan uudenlaista energiaa sekä uusia ideoita myös omiin taidealan harrastuksiisi.
Naantalin Musiikkijuhlat ovat lähes jokaiselle suomalaiselle musiikinharrastajalle tuttu tapahtuma ja Naantali onkin erityisen kuuluisa juuri Musiikkijuhlistaan. Ensi kesänä Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 6.-17.6. eli tämä päivämäärä kannattaa kirjoittaa ylös omaan kalenteriin.

Jos et millään malta odottaa kesään asti, kannattaa sinun osallistua Naantalin Musiikkijuhlien talvikonsertteihin ja nauttia esimerkiksi Sibeliuksen, Schubertin ja Brahmsin teoksista. Kuuluisa säveltäjä Franz Schubert eli vuosina 1797-1828 ja hän oli kotoisin Itävallasta. Häntä pidetään yhtenä maailman parhaimmista säveltäjistä musiikinhistoriassa kautta aikojen, joten hänen teostensa kuunteleminen on varmasti elämys. Schubert kunnostautui erityisesti säveltämällä runsaasti kamarimusiikkia. Vaikka Schubert olikin menestynyt säveltäjä, sisältyi hänen lapsuuteensa runsaasti murheita: Schubertin lapsuudenaikaisessa perheessä oli nimittäin 15 lasta, mutta heistä 10 kuoli jo lapsena. Schubert ei antanut näiden menetysten lannistaa itseään, minkä ansiosta saammekin nauttia hänen teoksistaan vielä nykypäivänäkin. Jean Sibelius taas on kotimainen ylpeytemme, jonka teosten kuunteleminen on etuoikeus, josta voimme olla ylpeitä.

Myös Naantalin kirkko on monen musiikkitapahtuman näyttämönä – erilaista musiikkia esitetään nimittäin myös Naantalin kirkossa ja nämä tapahtumat voivatkin olla erityisen elämyksellisiä. Kitara- ja saksofonimusiikkia on esitetty Naantalin kirkossa järjestettävissä suosituissa konserteissa, joita voi kuvailla erityisen valovoimaisiksi ja tunnelmallisiksi.

Älä myöskään unohda, että Örön saarelle järjestetään vuoden 2017 Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä konserttimatkoja ja se onkin erityisen mielenkiintoinen konserttimatkakohde – Örön saari tarjoaa nimittäin upeat puitteet sekä mahdollisuuden nauttia saaristokonsertin esityksestä. Upean musiikin lisäksi matkan aikana on mahdollista nauttia myös saaren kuvankauniista luonnosta sekä mielenkiintoisesta historiasta, joka vaikuttaa saarella vielä nykyäänkin luoden sille omanlaisensa leiman. Naantalissa pidettävät Musiikkijuhlat ovat kokonaisuudessaan oivallinen ja mielenkiintoinen musiikinystävälle sopiva tapahtuma, jossa voit kokea unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä! Jos etsit mielenkiintoista kamarimusiikkiin liittyvää tekemistä ja elämyksiä, kannattaa pitää silmät auki verkossa surffaillessa!